/, Uutiset/USKOT-foorumin jaostot kokoontuivat yhteiseen tapaamiseen

USKOT-foorumin jaostot kokoontuivat yhteiseen tapaamiseen

USKOT-foorumin jaostojen jäseniä ryhmäkuvassa

USKOT-foorumin jaostojen jäsenet muodostavat Foorumin asiantuntemuksen ytimen. Yhteensä kuudessa jaostossa toimii 59 vapaaehtoista asiantuntijaa, joilla on omat erikoisalansa. Foorumin jaostojen aiheina ovat ihmisoikeudet, kansainväliset asiat, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, uskonnonopetus, viestintä ja nuorten asiat. Jäsenet jaostoihin on kutsuttu näiden asiantemusalueiden perusteella. Lisäksi pyrkimyksenä on, että joka jaostossa näkyy USKOT-foorumin seitsemän uskonnon edustus. Jaostojen jäseniä toimii mm. erilaisissa neuvottelukunnissa sekä työryhmissä niin kunta-, kirkollis- kuin viranomaisasolla.

Jaostojen yhteinen tapaaminen on vuosittainen perinne, jotta usein omien jaostojensa kanssa työskentelevät vapaaehtoiset tutustuvat toisiinsa paremmin. Tapaamisissa on myös keskusteltu USKOT-foorumin toiminnan sujuvoittamisesta sekä jaostojen toiminnan vaikuttavuuden esiin tuomisesta laajemmin. Samalla yhteiset kokoontumiset toimivat tiedonantotilaisuuksina siitä, mitä Foorumissa ja muissa jaostoissa on juuri silloin ja lähitulevaisuudessa työn alla.

Jaostojen yhteinen kokoontuminen järjestettiin 12.9. Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkolla Helsingin keskustassa. Kuluneen vuoden aikana jaostojen kokoonpanoihin on tullut muutoksia ja kaikkiin jaostoihin on tullut lisää jäseniä bahá’íden mukaantulon myötä. Syyskuun tapaamisessa kuultiin jokaisen jaoston kuulumiset ja tulevat tapahtumat.

Tänäkin vuonna jaostot ovat olleet monessa mukana ja tuleviakin tapahtumia on jo tiedossa. Toukokuussa 2024 ihmisoikeusjaosto järjesti Ihmisarvo on loukkaamaton -seminaarin, jossa kuultiin asiantuntijapuheenvuoroja uskonnonvapauden ja sateenkaarioikeuksien yhteensovittamisesta. Syksyllä seminaarille on luvassa jatkoa. Elokuussa pääsimme viettämään yhdenvertaisuus- ja tasa-arvojaoston järjestämää uskontojen avoimien ovien päivää. Päivän aikana oli auki 23 uskonnollisen yhteisön tilaa pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Jaosto koosti myös yhdenvertaisuussuunnittelun tukikysymykset, joissa huomioidaan uskonnot työpaikoilla, opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestämisessä sekä viranomaistyössä. Myöhemmin tänä vuonna on tulossa uskontodialogimalli kouluihin, jota on järjestämässä mukana mm. nuorisojaosto. Foorumin uskonnonopetusjaosto sai edustuspaikan katsomusaineiden työryhmässä. Lisäksi jaostot ovat järjestäneet tapaamisia muiden järjestöjen kanssa ja pitäneet yhteyksiä eri tahoihin.

Kiitos Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkolle vieraanvaraisesta vastaanotosta ja tarjoilusta sekä kaikille foorumin jaostojen jäsenille panoksestanne USKOT-foorumin toimintaan ja yhteiskuntarauhan rakentamiseen!

(In English press the English flag icon on the right upper corner)

Kuvassa ylhäällä vasemmalta Zeerak Ijaz, Ataul Ghalib, Kristina Schmidt-Penttilä, Atik Ali, Ilkka Aura, Antti Räsänen, Talvikko Ahonen, Katariina Väisänen, Jyri Komulainen ja Jari Portaankorva. Keskirivissä vasemmalta Melody Karvonen, Irma Rinne, Katri Kuusikallio, Gölten Bedretdin, Tuula Vinko, Laura Huovinen. Eturivissä vasemmalta Yvonne Westerlund, Saara Alamäki ja Dana Graydi

2024-09-23T14:53:29+03:00