//USKOT-foorumi tuomitsee Pittsburghin synagogaiskun ja pitää viharikosten torjumista kaikille yhteisenä, tärkeänä asiana myös Suomessa

USKOT-foorumi tuomitsee Pittsburghin synagogaiskun ja pitää viharikosten torjumista kaikille yhteisenä, tärkeänä asiana myös Suomessa

Uskontojen yhteistyöjärjestö USKOT-foorumi ry ilmaisee järkytyksensä Pittsburghin Tree of Life -synagogassa eilen 27.10.2018 tehdystä iskusta ja esittää osanottonsa uhreille ja heidän omaisilleen.

”Tämä on huolestuttava merkki maailmanlaajuisesti kasvavasta antisemitismistä. Vaikkei tämänkaltaisia erittäin vakavia viharikoksia ole Suomessa juutalaisia vastaan tapahtunutkaan, ovat erilaiset vihanilmaukset todellisuutta myös meillä”, toteaa USKOT-foorumin hallituksen varapuheenjohtaja Yaron Nadbornik. Esimerkiksi Helsingin juutalainen seurakunta joutuu käyttämään suuren osan budjetistaan turvatoimiin. Tänä vuonna osa turvallisuusmenoista on pyritty kattamaan kansalaiskeräyksen avulla.

USKOT-foorumi pyrkii yhteiskuntarauhan vahvistamiseen uskontojen välisen yhteistyön avulla ja foorumin puheenjohtaja Kaarlo Kalliala sekä varapuheenjohtajat Atik Ali ja Yaron Nadbornik jakavat näkemyksen siitä, että vihatekojen ennalta ehkäiseminen on kaikkien uskontojen edustajien yhteinen asia.

USKOT-foorumi valmistelee parasta aikaa raporttia Suomessa viimeisen viiden vuoden aikana tapahtuneista viharikoksista. Siinä selvitetään viharikosten uhrien kokemuksia ja heidän kokemaansa avuntarvetta. Raportti tehdään yhteistyössä Rikosuhripäivystyksen kanssa, ja se on ensimmäinen uhrien kokemuksiin perustuva, kattavasti erilaisia viharikoksia tarkasteleva järjestöjen raportti Suomessa.

”Vihaa ja rasismia voidaan torjua paitsi tuottamalla ja levittämällä tietoa ja tietoisuutta asiasta myös vaikuttamalla ihmisten asenteisiin. On tärkeää tuomita kaikenlainen syrjivä tai yksittäistä ihmisryhmää leimaava toiminta ja vihapuhe”, toteaa USKOT-foorumin toiminnanjohtaja Inka Nokso-Koivisto.

Lisätietoja:
USKOT-foorumin toiminnanjohtaja Inka Nokso-Koivisto, inka.nokso-koivisto@uskot.fi

2019-03-08T15:17:13+02:00