//USKOT-foorumi tuomitsee buddhalaisissa temppeleissä tehdyn ilkivallan ja ilmaisee huolensa vihan ilmauksista eri uskontojen edustajia kohtaan

USKOT-foorumi tuomitsee buddhalaisissa temppeleissä tehdyn ilkivallan ja ilmaisee huolensa vihan ilmauksista eri uskontojen edustajia kohtaan

Thaimaalaisten suosimassa buddhalaisessa temppelissä Nurmijärvellä sekä Vantaalla toimivassa vietnamilaisten temppelissä on viime viikon aikana tehty ilkivaltaa hajottamalla patsaita. Paitsi että temppeleissä vahingoitettiin patsaita, myös niiden omaisuutta varastettiin.

Vastaavanlaista ilkivaltaa eri uskontokuntien pyhiä paikkoja kohtaan on Suomessa tapahtunut aika ajoin. USKOT-foorumi edustaa juutalaisia, kristillisiä ja islamilaisia yhteisöjä, ja myös USKOT-foorumin jäsenuskontojen tilat ovat saaneet siitä osansa. Äskettäin otsikkoihin nousivat Oulun moskeijaan kohdistuneet iskut. Juutalaisten synagogiin on niin ikään toistuvasti kohdistettu erilaisia vihan ilmauksia, ja turvatoimet ovat tämän vuoksi tiukat.

USKOT-foorumin puheenjohtaja piispa Kaarlo Kalliala pitää hyökkäyksiä erittäin loukkaavina. ”On kaikkien yhteinen asia, että uskontojen tiloja ja symboleita kunnioitetaan. Tällaiset hyökkäykset eivät loukkaa vain tiettyyn uskontokuntaan kuuluvia, vaan suomalaisen yhteiskunnan perusarvoihin ja perusoikeuksiin kuuluvaa uskonnonvapautta. Uskonnonharjoittamiselle täytyy pystyä takaamaan rauha.”
USKOT-foorumi työskentelee uskonnonvapauden puolesta ja tekee työtä sen eteen, että kaikkien uskontokuntien edustajat saisivat elää ja harjoittaa uskontoaan rauhassa.

Lisätietoja:
Inka Nokso-Koivisto
Toiminnanjohtaja
USKOT-foorumi ry
050-5822301
inka.nokso-koivisto@uskot.fi

2019-03-08T14:57:10+02:00