//Yaron Nadbornik USKOT-foorumin puheenjohtajaksi

Yaron Nadbornik USKOT-foorumin puheenjohtajaksi

USKOT-foorumin vuosikokous kokoontui 12.3.2019 Kirkon talossa Etelärannassa. Kokouksessa valittiin Foorumille uusi hallitus. Puheenjohtajan tehtävään nimettiin Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Yaron Nadbornik.

Kaksivuotiskaudeksi valittu tuore puheenjohtaja on toiminut vuosien ajan aktiivisesti erilaisissa luottamustehtävissä uskontojen yhteistyön saralla. USKOT-foorumin toiminnassa Nadbornik on ollut mukana vuodesta 2010 asti. Viimeiset 4 vuotta Nadbornik toimi Foorumin varapuheenjohtajana sekä Foorumin viestintäjaoston puheenjohtajana.

Nadbornik pitää uskontojen välistä yhteistyötä tärkeänä asiana. ”Kun lisäämme ymmärrystä toisiamme kohtaan, luomme toimivampaa ja parempaa yhteiskuntaa”, hän toteaa. Vaikka viha ja eripura usein valtaavat uutisotsikot, Nadbornik on optimistinen. ”Rauhaa ja yhteisymmärrystä on paljon enemmän kuin erimielisyyttä ja sotaa, vaikka uutisissa näyttää toiselta.”

Luottamustoimiensa lisäksi Nadbornikia kiinnostavat yhteiskunnalliset kysymykset laajemminkin. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja työskentelee toimitusketjujen kehittämisen ammattilaisena.

Foorumin varapuheenjohtajiksi valittiin Pia Jardi Suomen islamilaisesta neuvostosta sekä piispa Kaisamari Hintikka Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta. Uuden hallituksen muun kokoonpanon löydät täältä.

USKOT-foorumi kiittää väistyvää hallitusta ja toivottaa onnea ja siunausta uuden hallituksen työhön.

2020-01-17T09:43:08+02:00