/, Uutiset, Viestintäjaosto/USKOT-foorumin toiminta Yhdysvaltain ulkoministeriön raportissa

USKOT-foorumin toiminta Yhdysvaltain ulkoministeriön raportissa

USKOT-foorumin työ on huomioitu kansainvälisesti. Yhdysvaltain ulkoministeriön julkaisemassa raportissa ”2018 Report on International Religious Freedom” kuvaillaan  uskonnonvapauden toteutumista kaikissa maissa. Raportti kattaa hallitusten periaatteet ja käytännöt uskonnollisissa loukkauksissa ryhmiä, uskonnollisia tunnustuskuntia ja yksilöitä kohtaan.

Tietoa kerättiin hallitusten virkamiehiltä, uskonnollisilta ryhmiltä, järjestöiltä, toimittajilta, ihmisoikeustarkkailijoilta, akateemikoilta, medialta ja muilta. Suomen kohdalla mainitaan, että opetus- ja kulttuuriministeriö tuki uskontojen välistä vuoropuhelua USKOT-foorumin kautta. Suomen valtion tuella USKOT-foorumin oli mahdollista tehostaa toimintaansa. USKOT-foorumi saattoi yhteen suurimpien uskontojen edustajat ja keräsi todistusaineistoa raporttia varten heidän näkökulmistaan julkisissa, uhreja tukevissa palveluissa tapahtuneissa viharikoksissa. Alustavien löytöjen mukaan oli nähtävissä, että musliminaiset olivat erityisen uhanlaisia häirinnälle julkisissa tiloissa.

2020-03-11T13:44:37+02:00