/, Uutiset/Indonesialainen delegaatio USKOT-foorumin vieraana

Indonesialainen delegaatio USKOT-foorumin vieraana

USKOT-foorumi sai indonesialaisen delegaation vieraaksi. Vieraille esiteltiin USKOT-foorumin historia ja nykyistä toimintaa. Indonesiassa on 260 miljoonaa asukasta, 740 etnistä ryhmää ja kuusi suurempaa uskontoa.

Yhteisissä keskusteluissa nousi esiin erityisesti yhteinen haaste, vihapuhe digiaikana. Viestit kulkevat nopeaan tahtiin ja tahattomat tai tahalliset väärinymmärrykset ovat tavallisia. Kuvat säilyvät vuosien ajan ja niitä voidaan käyttää väärin. Keskusteluissa nousi esiin, miten Indonesiassa haasteena on konfliktien politisointi. Todettiin myös, että yhteiskunnalliset kysymykset ovat usein konfliktien taustalla, mm. nuorten miesten työttömyys. Vieraille esiteltiin myös Islam-seurakunta ja he kävivät tutustumassa moskeijassa.

 

Indonesian suurlähetystöstä Suomessa paikalla oli ministerineuvos Patrick Hasjim. Suomessa vierailevaan delegaatioon kuuluvat Thomas Pentury (Director-General of Christian Community, Ministry of Religious Affairs), Nifasari (Head of Center for Religious Harmony, Ministry of Religious Affairs), Yan Kristianus kadang (Secretary of the Directorate General of Christian Community), Metusale Mauri (Head of Communion of Churches in Papua), Willem Rumbiak (Head of Evangelitation Department, Indonesian, Christian Church Synode in Tanah Papua), Yan Piet Wambrauw (Head of Communion of Churches in the town of Jayapura, Papua), Zadrak Simbiak (Head of the Religious Harmony Forum in West Papua Province) Paulus Tasik Galle (Center for Religious Harmony, Ministry of Religious Affairs) ja Rev. Dr. Henriette Tabita Hutabarat Lebang, M.Th. (Chairwoman of Communion of Churches in Indonesia/ PGI).

Tapaaminen järjestettiin Suomen Islam-seurakunnan tiloissa. USKOT-foorumia edustivat varapuheenjohtaja Pia Jardi, toiminnanjohtaja Katri Kuusikallio, hallitusta edustivat TT Elina Hellqvist, Atik Ali, arkkipiispan erityisavustaja Juha Meriläinen ja Suomen Islam-seurakunnan edustajat Ramil Bedyie ja Kadriye Bedredtin.

2020-03-12T13:31:54+02:00