//USKOT-foorumi tuomitsee vahvasti synagogaiskun Hallessa, Saksassa

USKOT-foorumi tuomitsee vahvasti synagogaiskun Hallessa, Saksassa

USKOT-foorumi tuomitsee vahvasti väkivaltaisen ja kuolettavan terrori-iskun synagogaa kohtaan juutalaisten pyhimpänä päivänä Jom Kippurina Hallessa, Saksassa keskiviikkona 9.10.2019. Olemme syvästi järkyttyneitä ja otamme osaa omaisten suruun.

Iskun tekijä oli julkaissut internetissä antisemitistisen manifestin vain viikkoa ennen hyökkäystä. Juutalaisvastaisuuden lisääntymisestä on raportoitu uutisissa useaan otteeseen joulukuussa 2018 julkaistun, Euroopan perusoikeusviraston teettämän kyselytutkimuksen jälkeen. Vihapuhe digiaikana on yhteinen haaste kaikkialla maailmassa – myös Suomessa. Vihapuhe voi olla myös viharikos. USKOT-foorumi julkaisi yhteistyössä Rikosuhripäivystyksen kanssa maaliskuussa 2019 raportin Suomessa viimeisen viiden vuoden aikana tapahtuneista viharikoksista. Siinä selvitettiin viharikosten uhrien kokemuksia ja heidän kokemaansa avuntarvetta.

Hyökkäys yhtä uskontoa vastaan on hyökkäys kaikkia uskontoja vastaan. Kolmen uskonnon yhteistyöjärjestö USKOT-foorumi jatkaa tärkeää työtä yhteiskuntarauhan ja uskonnonvapauden edistämiseksi.

 

 

 

2020-01-17T09:11:14+02:00