/, Tapahtumat, Uutiset, Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvojaosto/USKOT-foorumin seminaari: Uskonto ja taantuva tasa-arvo 26.11.2019

USKOT-foorumin seminaari: Uskonto ja taantuva tasa-arvo 26.11.2019

USKOT-foorumi järjestää tasa-arvoseminaarin 26.11.2019 klo 15.00-18.00 Kirkon Talon Mikael-salissa (Eteläranta 8, 00130 Helsinki).

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen info@uskot.fi 20.11.2019 mennessä. Seminaari on seurattavissa myös streamin kautta täällä. Streamaus keskeytetään ryhmätöiden ajaksi n klo 16.15-17.00.

Toteutuuko sukupuolten tasa-arvo sinun uskonnollisessa yhteisössäsi? Onko jokin asia, johon haluaisit puuttua? Millaista muutosta toivoisit?

USKOT-foorumi järjestää käytännönläheisen seminaarin, jonka tarkoituksena on lisätä ymmärrystä sukupuolten tasa-arvosta eri uskontoyhteisöissä Suomessa. Asiasta on puhuttu kauan ja paljon, usein kehää kiertäen. Nyt pääset mukaan kertomaan mikä mieltäsi painaa, missä näet epäkohtia ja ennen kaikkea miten toivoisit, että asiat olisivat. Seminaarin johdantona kuulemme täsmäalustuksia konkreettisin esimerkein tasa-arvosta juutalaisesta, kristillisestä ja islamilaisesta näkökulmasta sekä tasa-arvoasiantuntijan kommentin perusoikeuksien toteutumiseen uskonnollisissa yhteisöissä..

Learning Café -menetelmällä tuomme sinun ja muiden osallistujien näkemyksiä ja ehdotuksia ratkaisukeskeisesti yhteen. Saat näistä myös koosteen, joka jaetaan digitaalisena jokaisen osallistujan omaan käyttöön.

Tule ihmeessä mukaan vaikuttamaan siihen, miten tasa-arvo toteutetaan.

Tilaisuuden moderaattorina toimii USKOT-foorumin yhdenvertaisuus- ja tasa-arvojaoston puheenjohtaja Laura Maria Latikka sekä puhujina Yvonne Westerlund (USKOT-foorumin hallituksen jäsen, Helsingin juutalainen seurakunta), Gölten Bedretdin (USKOT-foorumin hallituksen jäsen ja Suomen Islam-seurakunnan puheenjohtaja), Pia Jardi (USKOT-foorumin varapuheenjohtaja), Meri-Anna Hintsala (teologian tohtori ja pappi) ja Minna Mannert (teologian maisteri ja pappi).

Lisätietoa:
Katri Kuusikallio, toiminnanjohtaja
USKOT-foorumi
katri.kuusikallio@uskot.fi, 050 5438411

_________________________________________________

Seminaarin ohjelma

14.30 Ilmoittautuminen, minglaus ja kahvit
15.00 Tervetulosanat: USKOT-foorumin yhdenvertaisuus- ja tasa-arvojaoston puheenjohtaja Laura Maria Latikka ja USKOT-foorumin puheenjohtaja Yaron Nadbornik

Puheenvuoroja USKOT-foorumin jäsenyhteisöistä:
Miten tasa-arvo toteutuu?
Miten tasa-arvokysymyksiä käsitellään yhteisöissä?
Mitä jatkossa?
Juutalaisessa, islamilaisessa ja kristityssä uskonnollisessa yhteisössä.

15.10 Yvonne Westerlund, USKOT-foorumin hallituksen jäsen, Helsingin juutalainen seurakunta
15.20 Gölten Bedretdin, USKOT-foorumin hallituksen jäsen/Suomen Islam-seurakunnan puheenjohtaja ja Pia Jardi, USKOT-foorumin varapuheenjohtaja
15.30 Meri-Anna Hintsala, teologian tohtori ja pappi

15.40 Minna Mannert, teologian maisteri ja pappi: Uskonto – tasa-arvon este vai edistäjä?

16.15 Learning café, Yvonne Westerlund fasilitoi
Kulttuurin ja perinteiden vaikutus naisten asemaan uskonnollisissa yhteisöissä.
Valtarakenteet, joita traditiot ylläpitävät.
Naisten johtajuus ja asiantuntijuus uskonnollisissa yhteisöissä.
Tasa-arvokysymysten käsittely eri uskonnollisissa yhteisöissä.

17.00 Yhteenveto ja keskustelu, pj. Laura Maria Latikka
17.45 Palaute
18.00 Kiitos ja turvallista kotimatkaa

2020-01-17T09:17:32+02:00