/, Kansainvälisten asioiden jaosto, Uutiset/Muslim World Leaguen pääsihteeri vieraili USKOT-foorumissa

Muslim World Leaguen pääsihteeri vieraili USKOT-foorumissa

USKOT-foorumin puheenjohtaja Yaron Nadbornik (vas.) ja Sheikh Muhammad bin Adbdul Karim al-Issa

Saudi-arabialainen Muslim World Leaguen pääsihteeri Sheikh Muhammad bin Adbdul Karim al-Issa delegaatioineen vieraili tutustumiskäynnillä USKOT-foorumissa keskiviikkona 27.11.2019.

USKOT-foorumin puheenjohtaja Yaron Nadbornik, varapuheenjohtaja Pia Jardi, toiminnanjohtaja Katri Kuusikallio, hallituksen jäsen ja kansainvälisten asioiden jaoston puheenjohtaja Anas Hajjar sekä hallituksen jäsen Atik Ali ottivat vieraat vastaan.

Vuonna 1962 perustettu Muslim World League edistää uskontodialogia kansainvälisesti sekä yhteisö- ja organisaatiotasolla että henkilökohtaisten tapaamisten kautta, tarkoituksena vähentää ennakkoluuloja tutustuen ja tutustuttaen eri taustaisia ihmisiä toisiinsa. MWL:n pääpaikka on Mekassa, mutta se verkostoituu ympäri maailmaa ja tekee rauhantyötä tapamaalla USKOT-foorumin kaltaisia toimijoita. Suomen vierailun yhteydessä delegaatio vieraili myös muissa Pohjoismaissa.

Erityisesti järjestö on harjoittanut vuoropuhelua katolisen kirkon kanssa. Al-Issa ja vuonna 2018 edesmennyt katolisen kirkon kardinaali Jean-Louis Tauran allekirjoittivat yhdessä sopimuksen, jolla edistetään uskontojenvälistä dialogia ja erityisesti muslimien ja kristittyjen välisiä yhteyksiä. Dialogityön lisäksi järjestö tekee hyväntekeväisyyttä ja tutkimustoimintaa.

 

 

2020-01-17T09:29:08+02:00