/, Uutiset/Myötätuntoa haastaviin kohtaamisiin – Vihapuheesta myötätuntoon -seminaari eduskunnan Pikkuparlamentissa

Myötätuntoa haastaviin kohtaamisiin – Vihapuheesta myötätuntoon -seminaari eduskunnan Pikkuparlamentissa

Suomen vapaakristillinen neuvosto järjesti yhdessä Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry:n, Frikyrklig Samverkan FS rf:n, Suomen Ekumeenisen Neuvoston, USKOT-foorumin, Helsingin seurakuntayhtymän, Kirkkohallituksen, Vapaa-ajattelijain Liiton, Suomen Humanistiliiton ja eduskunnan uskonnon- ja omantunnonvapausryhmän kanssa Vihapuheesta myötätuntoon -seminaarin keskiviikkona 11.12.2019 eduskunnan Pikkuparlamentissa.

Seminaarissa todettiin, että monet vääryydet tai paha olo tuottavat tunnereaktioita, mutta niihin tulisi pystyä vastaamaan rakentavalla keskustelulla. Vihansävyinen ilmapiiri lopulta kapeuttaa kaikkien sananvapautta.

Nopeitakin toimia tarvitaan, kuten somessa alustojen ylläpitäjien vastuuttaminen sivustoissa käydyistä keskusteluista. Vielä enemmän tulee pureutua tilanteiden juurisyihin ja etsiä ratkaisuja.

Negatiivista käyttäytymistä ruokkii enemmän olosuhteet kuin syntyperä tai kulttuuri. Eriytymisen ja polarisaation ehkäisyyn voidaan vaikuttaa sekä poliittisilla päätöksillä että lasten kasvatuksella, ja jokainen voi vaikuttaa muuttamalla omaa käytöstään myötätuntoisemmaksi haastavissa kohtaamisissa.

USKOT-foorumista tilaisuudessa oli mukana laaja osallistujajoukko, mm. kommenttipuheenvuoron piti Yvonne Westerlund ja toinen moderaattoreista oli Jan Edstöm (kuvassa).

Mukana keskustelussa olivat myös kansanedustajat Päivi Räsänen (kd), Iiris Suomela (vihr), Hussein al-Taee (sd) ja Veikko Vallin (ps).

Videotallenne tapahtumasta löytyy täältä.

2020-02-04T14:26:19+02:00