//Malesian suurlähettiläs vieraili USKOT-foorumissa

Malesian suurlähettiläs vieraili USKOT-foorumissa

Malesian suurlähettiläs John K. Samuel vieraili USKOT-foorumissa 14. tammikuuta 2020. Suurlähettilään ja lähetystösihteeri Norhalilaj Abdul Jalilin ottivat vastaan toiminnanjohtaja Katri Kuusikallio ja hallituksen jäsen Anas Hajjar.

Malesiassa on 30 miljoonaa asukasta – suureen väkilukuun mahtuu myös runsaasti eri uskontoja ja katsomuksia. Maan virallinen uskonto on islam, mutta maa ei ole islamilainen valtio. Malesiassa toimii uskontoministeriö, jonka alaisuudessa maan useat uskontokunnat tekevät yhteistyötä. Maa pyrkii uskontojen yhdenvertaiseen kohteluun. Kouluissa annetaan islamin ja muiden uskontojen opetusta, ja eri taustoista tulevat ovat tottuneet toimimaan keskenään.

Suurlähettiläs Samuel oli kuullut USKOT-foorumista Moskovassa suurlähetystössä työskennellessään ja vieraillessaan sieltä käsin Kazanissa. Venäjän lisäksi Samuel on työskennellyt muun muassa terrorismin torjunnassa Malesiassa (Southeast Asia Regional Centre for Counter Terrorism). Nyt Suomessa työskennellessään Samuel halusi esittäytyä USKOT-foorumille, kuulla uskontojen välisestä yhteistyöstä ja keskustella yhteistyömahdollisuuksista. Hän kutsui vastavuoroisesti USKOT-foorumin Malesian uskontoministeriön vieraaksi.

2020-01-17T11:29:25+02:00