/, Uutiset/USKOT-foorumin Puhu dialogia -tarinateatteri-illassa etsittiin yhteisymmärrystä

USKOT-foorumin Puhu dialogia -tarinateatteri-illassa etsittiin yhteisymmärrystä

USKOT-foorumin järjestämä Puhu dialogia -tarinateatteri-ilta uskonto- ja katsomusdialogista keräsi Kino Engelin kakkossalin täyteen katsojia torstaina 6.2.2020. Esitys kuului YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon ohjelmaan. Teemaviikkoa on vietetty helmikuun ensimmäisellä viikolla Suomessa vuodesta 2011 lähtien, ja viikkoa koordinoi Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry.

Vuoden 2020 yhteisymmärrysviikon teema #puhudialogia nostaa esiin dialogitaitojen merkityksen yhteiskunnallisen polarisaation ehkäisyssä. Teeman avulla halutaan kiinnittää huomiota keskustelu- ja dialogitaitoihin. Dialogissa ei ole kyse vastapuolen voittamisesta tai oikeassa olemisesta. Dialogi on kunnioittavaa vuoropuhelua ja dialogitaitojamme kehittämällä vähennämme vihapuhetta ja yhteiskunnallista polarisaatiota. Katsomusten välisen dialogin tavoitteena on, että katsomuksia ei käytettäisi vihapuheen ja ennakkoluulojen levittämisen välikappaleina.

Tarinateatteri on improvisaatioon perustuva teatterin muoto: jokainen esitys on erilainen ja rakentuu yleisön ja esiintyjien vuorovaikutuksessa. Tarinateatteri-illassa kuultiin yleisön kertomia tarinoita muun muassa uskontojen roolista nykymaailmassa sekä omien ja muiden ennakkoluulojen kohtaamisesta. Tarinateatteri Silta improvisoi tarinat hauskoiksi ja koskettaviksi välähdyksiksi, joissa kiteytyi illan teema – yhteisymmärryksen etsiminen ja löytäminen dialogin kautta. 

Kirjailija Kari Hotakainen oli mukana katsomossa ja koosti esityksestä tekstin, joka on kollaasi Sillan esittämistä improista ja yleisön tarinoista. Tekstin voi lukea täällä.

2020-02-21T08:09:20+02:00