//USKOT-foorumi tapasi ulkoministeri Pekka Haaviston

USKOT-foorumi tapasi ulkoministeri Pekka Haaviston

USKOT-foorumin edustus tapasi ulkoministeri Pekka Haaviston valtioneuvoston linnassa keskiviikkona 19.2.2020.

Haaviston lisäksi tapaamisessa olivat mukana uskontojen välisistä vuoropuheluprosesseista vastaava suurlähettiläs Pekka Metso, ministerin diplomaattiavustaja Miia Rainne ja korkeakouluharjoittelija Juuso Lumilahti. USKOT-foorumin edustajina olivat toiminnanjohtaja Katri Kuusikallio, puheenjohtaja Yaron Nadbornik, varapuheenjohtaja Pia Jardi sekä hallituksen jäsenet Atik Ali, Gölten Bedretdin, Jan Edström ja Elina Hellqvist.

Tapaamisessa keskusteltiin USKOT-foorumin työstä yhteiskuntarauhan edistämiseksi. Puheenaiheena olivat muun muassa ihmisoikeudet, uskonnonvapaus, vihapuhe, antisemitismi, rasismi ja uskonnonopetus. Foorumin edustajat nostivat esiin huolen erityisesti antisemitismin ja islamofobian kasvusta maailmanlaajuisesti. Poliisilla tulisi olla enemmän resursseja tutkia Suomessa toistuvasti tapahtuvia vihapuhe- ja ilkivaltatapauksia. Myös sosiaalisen median käyttöön tarvittaisiin uudistettua lainsäädäntöä vihapuheen hallitsemiseksi. Yhdessä todettiin, että vastakkainasettelun pysäyttämiseksi asioita tulee tarkastella mahdollisimman monelta kannalta ja uutta tietoa tulee jakaa monella taholla samanaikaisesti.

2020-05-20T12:35:00+03:00