/, Uutiset/Religions for Peace -verkoston julkilausuma: Tästä selvitään yhdessä

Religions for Peace -verkoston julkilausuma: Tästä selvitään yhdessä

USKOT-foorumi on kansainvälisen Religions for Peace -verkoston jäsen. Verkostossa uskonnot tekevät maailmanlaajuista yhteistyötä rauhan edistämiseksi. RfP on julkaissut yhteisen lausunnon koronavirustilanteesta 16.3.2020.

Julkilausumassaan RfP kehottaa kaikkia seuraamaan WHO:n ohjeistuksia pandemian hidastamiseksi. Monet uskontojen edustajat tarjoavat hoitoa ja tukea heikoimmassa asemassa oleville vallitsevan kriisin keskellä. Kriisitilanteessa on erityisen tärkeää näyttää solidaarisuutta muita kohtaan ja vastustaa kaikenlaista vihaa ja syrjintää, joka johtuu pelosta, suvaitsemattomuudesta ja ymmärryksen puutteesta. Uskontojen viesti on, että tästä selvitään yhdessä.

Lue koko lausunto täällä.

RfP järjestää 1.4.2020 klo 16 Suomen aikaa uskontojenvälisen hiljaisen hetken webinaarin muodossa. Hetken tarkoituksena on tuoda vaikeaan tilanteeseen myötätuntoa ja toivoa. Tilaisuus on avoin kaikille. Lisätietoa täällä.

 

 

2020-03-31T06:44:19+03:00