//USKOT-foorumin uskontokalenteri laajenee

USKOT-foorumin uskontokalenteri laajenee

USKOT-foorumin uskontokalenteri on nyt julkaistu myös arabiaksi ja venäjäksi.

USKOT-foorumin perustajajäsenyhteisöjen, kolmen abrahamilaisen uskonnon, keskeisimmät juhlat yhteenkokoava nettikalenteri on julkaistu alunperin syksyllä 2012. Kalenterin suunnittelu aloitettiin jo ennen Foorumin perustamista vuonna 2008. Silloin ajatuksena oli tuottaa seinäkalenteri, mutta pian päädyttiin nettikalenteriin sen joustavuuden ja käyttäjä- ja ympäristöystävällisyyden johdosta. Kalenteri julkaistiin suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Moniuskontoinen nettikalenteri esittelee islamin, juutalaisuuden, sekä kristinuskon osalta katolisen, luterilaisen ja ortodoksisen perinteen juhlapyhiä ja merkkipäiviä. Kullakin uskonnolla on oma symbolinsa ja värinsä. Klikkaamalla tiettyä juhlaa aukeaa juhlasta selittävä teksti. Perustiedot kunkin uskonnon juhlaperinteistä löytyvät kalenterin vierestä, symbolien yhteydessä olevia oransseja linkkejä klikkaamalla.

Uskontokalenterin tekstit on laadittu yhteistyössä asianomaisten uskontoyhteisöjen kanssa. Kalenteri on tarkoitettu suurelle yleisölle, kouluille, päiväkodeille, sairaaloille, puolustusvoimille samoin kuin muille yhteiskunnan laitoksille sekä kansalaisjärjestöille, joiden piirissä on henkilöitä eri uskontotaustoista. Näin esimerkiksi valtiovalta voi suunnittelussaan helposti huomioida tärkeät uskonnolliset pyhät.

Arabia ja venäjä ovat Suomessa kasvavia vähemmistökieliä, joten USKOT-foorumin uskontokalenteri tavoittaa nyt entistä suuremman joukon ihmisiä. Eri kieliversioita voi tarkastella klikkaamalla pieniä lippuja sivuston oikeassa yläkulmassa.

Tutustu arabiankieliseen kalenteriin täällä.

Tutustu venäjänkieliseen kalenteriin täällä.

 

2020-05-13T07:23:13+03:00