//USKOT-foorumi laajeni

USKOT-foorumi laajeni

USKOT-foorumiin liitettiin 16.6. tarkkailijajäseniksi Suomen Buddhalainen Unioni ja Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko. USKOT-foorumin perustajauskonnot ovat juutalaisuus, kristinusko ja islam.

-Saamme laajemman mandaatin edustaa yhdessä uskontojen näkökulmaa yhteiskunnassa, toteaa USKOT-foorumin puheenjohtaja Yaron Nadbornik. -Toiminnassamme olemme kaikki yhdenvertaisia keskenämme. Uskontojen merkitys yhteiskunnassa ja globaalisti tulee kasvamaan.

USKOT-foorumin tarkoituksena on vaalia yhteiskuntarauhaa edistämällä uskontojen ja katsomusten välistä vuoropuhelua, yhteistyötä ja keskinäistä kunnioitusta. Oikeus harjoittaa uskontoaan ja elää sen mukaisesti sekä kaikkien uskontojen tasavertaisten oikeuksien puolustaminen ovat demokraattisen yhteiskunnan kulmakiviä.

-On ilo toimia yhdessä muiden uskontojen kanssa rauhan ja suvaitsevaisuuden puolesta sekä tuoden myös buddhalaisten näkökantaa esiin, sanoo SBU.n varapuheenjohtaja Emilia Raunio.

USKOT-foorumi järjestää seminaareja, kuten syksyllä on tasa-arvo uskonnoissa jatkoseminaari, vuosittaisen rauhankävelyn, tekee lausuntoja ja kannanottoja. Uskonnot ovat erikseen ja yhdessä osa ulkomaisia verkostoja. Monet Suomessa vähemmistöasemassa olevat uskonnot ovat kansainvälisesti katsottuna vaikutusvaltaisia.

Poikkeusaikana uskontojen välinen ja uskontojen ja viranomaisten välinen yhteydenpito on tiivistynyt.

-Uskon lahja on yhdistävä, kaunis periaate, jonka voimalla voi myös toimia yhdessä, sanoo MAP.n tiedottaja Timo Koponen.

 

Tarkkailijajäsenet osallistuvat USKOT-foorumin hallituksen kokouksiin ja toimintaan ja kahden vuoden kuluttua voivat hakea jäseniksi.

2020-08-03T07:12:06+03:00