/, Uutiset/Aatos ja Amine – Dialogi rauhan välineenä -webinaarista julkaistiin tallenne

Aatos ja Amine – Dialogi rauhan välineenä -webinaarista julkaistiin tallenne

USKOT-foorumi ja Rauhankasvatusinstituutti järjestivät 20.8.2020 webinaarin uskonto- ja katsomusdialogista peilaten teemaa Aatos ja Amine -elokuvaan. Webinaarin moderaattorina toimi USKOT-foorumin uskonnonopetusjaoston puheenjohtaja, Helsingin juutalaisen yhteiskoulun opettaja Daniel Weintraub. Panelisteina olivat Espoon kaupungin nuorisovaltuutettu Salma Heib, Aatos ja Amine -elokuvan ohjaaja Reetta Huhtanen ja Rauhankasvatusinstituutin koulutussuunnittelija Susi Nousiainen.

Aatos ja Amine -elokuvassa 6-vuotias Aatos ja hänen ystävänsä etsivät elämän merkityksiä Molenbeekin kaupunginosassa Brysselissä. Aatos ja Amine ovat naapureita ja asuvat samassa kerrostalossa, mutta tulevat varsin erilaisista maailmoista. He etsivät vastauksia isoihin kysymyksiin kaksin sekä moninaisten aikuisten kanssa. Aatos haluaa itselleen oman jumalan koska Aminella on jo Allah, mutta asiaa mutkistaa Aatoksen ystävä Flo, jonka mielestä ihmiset, jotka uskovat jumalaan ajattelevat kummallisesti.

Keskustelun yhteenvetona todettiin, että avoin suhtautuminen, luottamus ja ennakkoluuloton asenne ovat lähtökohtana toimivaan dialogiin. Alla koostevideo webinaarista. Tallennetta voi käyttää vaikkapa opetuksessa, keskustelun avaamiseksi tai ihan vain itsensä sivistämiseksi.

 

 

2020-09-02T10:46:59+03:00