/, Uutiset/Uskontojen rauhankävely Helsingissä 22.10.2020

Uskontojen rauhankävely Helsingissä 22.10.2020

Kävelemme jälleen yhdessä rauhan puolesta Helsingissä 22.10.2020 klo 15 – 16.15!
Uskontojen yhteinen rauhankävely on merkki ystävyydestä ja halusta edistää rauhaa ja turvallisuutta Suomessa, Euroopassa ja maailmassa. Erilaiset uskonnolliset yhteisöt voivat elää sovinnossa rinnakkain ja luoda turvallisuutta yhteiskuntaamme.
Kävelemällä rinta rinnan rakennetaan yhteyttä ja torjutaan ennakkoluuloja ja vihapuhetta. USKOT-foorumi julkaisi viime vuonna varjoraportin viharikosten uhrien kokemuksista. Vihatekojen selkeä tuomitseminen helpottaa uhrin tilannetta. Siihen meitä kaikkia tarvitaan!
Lähtö Helsingin juutalaisen seurakunnan synagogalta (Malminkatu 26), pysähdys Suomen Islam-seurakunnan moskeijalla (Fredrikinkatu 33), päätös Tuomiokirkkoseurakunnan Vanhan kirkon portaille (Lönnrotinkatu 6).
Pysähtymispisteissä kuullaan apulaispormestari Nasima Razmyarin sekä USKOT-foorumin puheenjohtajiston (Yaron Nadbornik, Pia Jardi ja piispa Kaisamari Hintikka) puheenvuorot. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kävelyn aikana. Otathan oman maskisi mukaan. Pyydämme kaikkia osallistujia huomioimaan turvavälit kävelyn aikana. Tulethan paikalle terveenä.
Lämpimästi tervetuloa mukaan kävelemään rauhan puolesta! #yhteinensuunta
2020-10-16T06:48:43+03:00