//USKOT-foorumin hallitus tapasi evankelis-luterilaisen kirkon piispat

USKOT-foorumin hallitus tapasi evankelis-luterilaisen kirkon piispat

Pitkään suunniteltu tapaaminen USKOT-foorumin hallituksen ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispojen kesken järjestyi 7.9.2020. Helsingin juutalainen seurakunta kutsui osallistujat luokseen.

USKOT-foorumin toiminnanjohtaja Katri Kuusikallio esitteli Foorumin toimintaa ja ajankohtaisia aiheita ja kutsui piispat tulevalle rauhankävelylle. Hallituksen jäsen Atik Ali loi katsauksen ihmisoikeuksiin erityisesti uskonnonvapauden rajapinnalla. Uskonnonvapautta koskevien kyseenalaisten tapausten määrä on lisääntynyt viime aikoina. Myös yritys siirtää uskonnonvapaus yläotsikon ”vakaumuksenvapaus” alle on Alin mukaan huolestuttavaa.

USKOT-foorumin hallituksen jäsen Mari-Anna Auvinen korosti uskontojen yhteistyön näkyvyyttä yhteiskuntarauhan vahvistajana sekä uskontojen merkitystä nykyajan arvokeskusteluissa. Modernisaation ihmiskuva on kapeuttanut kokonaisvaltaista ihmiskäsitystä ja luonut arvotyhjiön, joka mahdollistaa oikeuskäsityksen muutosta. Uskontojen edustajilla on tärkeä tehtävä kultaisen säännön eettisessä näkyvyydessä ja yhteiskuntarauhan vahvistamisessa.

Piispat kommentoivat aktiivisesti kuultuja aiheita. Tilaisuus päättyi synagogavierailuun.

 

2020-09-10T09:00:53+03:00