//Rauhankävely toi uskontojen rauhanomaisen yhteiselon katukuvaan

Rauhankävely toi uskontojen rauhanomaisen yhteiselon katukuvaan

USKOT-foorumi järjesti torstaina 22.10.2020 uskontojen rauhankävelyn jo viidettä kertaa. Syksyisestä sadesäästä huolimatta reilut kuusikymmentä kristittyä, muslimia, juutalaista, buddhalaista, myöhempien aikojen pyhää ja muiden katsomusten edustajaa käveli yhdessä reitin Helsingin juutalaisen seurakunnan synagogalta Suomen Islam-seurakunnan moskeijan kautta Vanhalle kirkolle. Vallitseva koronavirustilanne huomioitiin pitämällä maskeja ja hyvää etäisyyttä kanssakulkijoihin.

Uskontojen yhteinen rauhankävely on merkki ystävyydestä ja halusta edistää rauhaa ja turvallisuutta Suomessa, Euroopassa ja maailmassa. Kävelemällä rinta rinnan rakennetaan yhteyttä ja torjutaan ennakkoluuloja ja vihapuhetta. USKOT-foorumi julkaisi viime vuonna varjoraportin viharikosten uhrien kokemuksista. Usein viharikoksia ei tunnisteta ja jos tunnistetaan, niiden tutkiminen päättyy usein tuloksettomana pitkän ajan kuluttua. Vihatekojen selkeä tuomitseminen helpottaa uhrin tilannetta.

Vanhan kirkon puistossa kuultiin puheenvuorot USKOT-foorumin puheenjohtajalta Yaron Nadbornikilta sekä varapuheenjohtajilta Pia Jardilta ja piispa Kaisamari Hintikalta. Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar joutui valitettavasti perumaan osallistumisensa äkillisesti juuri ennen kävelyä.

Puheissaan USKOT-foorumin puheenjohtajisto käsitteli vihapuheen vastavoimana toimivaa uskontojen yhteistyötä. Harvemmin media keskittyy tähän positiiviseen kuvastoon uskonnoista. Puheenjohtaja Nadbornik totesi: ”Rauhankävelyn tarkoitus on tuoda yhteiselo ja yhteiskunnassa vallitseva rauha kadulle näkyviin. Maailma ei ole Twitter, eikä uutislähetys, maailma on tätä: puistossa oleskelua, ystävien seurassa, toistemme tukena, jakamassa ajatuksia.”

Kävelyn lopuksi USKOT-foorumin varapuheenjohtajat Jardi ja Hintikka lähettivät lentoon kaksi yhteistä rauhaa symboloivaa valkoista kyyhkyä.

 

2020-10-23T07:03:28+03:00