/, Uutiset/Tervetuloa Uskontojen kylään Maailma kylässä -festivaalilla!

Tervetuloa Uskontojen kylään Maailma kylässä -festivaalilla!

Uskontojen kylä Maailma kylässä-virtuaalifestivaalilla 29.5.–30.5.2021

Tule Uskontojen kylään kohtaamaan kristityt, muslimit, juutalaiset, bahá’ít, mormonit, buddhalaiset ja krishnat. Kylä on rauhan rakentamisen paikka. Uskontojen kylä mahdollistaa Maailma kylässä -festivaalin virtuaaliständillä sukelluksen eri uskontojen tapaan tarkastella maailmaa ja tulevaisuutta.

Tervetuloa kylään toukokuun viimeisenä viikonloppuna!

Kylässä voit tutustua kolmeen ohjelmanumeroon:

  1. Uskontojen näkökulmia tulevaisuudesta – eri uskontojen ihmisten ajatuksia tulevaisuudesta ja toivosta
  2. Musiikkia ja tanssia uskontoperinteistä
  3. Uskonnot ja luonto – uskontojen näkökulmia luonnonsuojeluun

Uskontojen kylän takana ovat:

USKOT-foorumi
USKOT-foorumi vaalii yhteiskuntarauhaa uskonnonvapautta vahvistavassa hengessä edistämällä uskontojen välistä vuoropuhelua, yhdenvertaisuutta, keskinäistä kunnioitusta ja yhteistyötä.

Kirkko Helsingissä: Helsingin evankelis-luterilaiset seurakunnat
Helsingissä toimii 20 evankelis-luterilaista seurakuntaa. Eri puolilla Helsinkiä järjestetään monipuolista toimintaa suomen ja ruotsin kielillä sekä muun muassa arabiaksi, englanniksi, kiinaksi, viroksi ja venäjäksi. Seurakuntiin kuuluu noin puolet helsinkiläisistä, mutta toiminta on avointa kaikille eikä osallistumiseen tarvita kirkon jäsenyyttä.  Työtämme ihmisten ja yhteisöjen parissa ohjaavat arvomme: usko, toivo ja rakkaus.

Suomen bahá’í-yhteisö
Bahá’u’lláh sanoi puolitoista vuosisataa sitten: ”Maapallo on vain yksi maa ja ihmiskunta sen kansalaiset.” Bahá’ít uskovat, että tämä on Jumalan ihmiskunnalle tarkoittaman ohjauksen ytimessä tänä päivänä. Tämän vision toteuttamiseen pohjautuvat bahá’í-uskon opetukset ja maailmanlaajuisen bahá’í-yhteisön toiminta.

Suomen Buddhalainen Unioni SBU ry 
SBU edistää ja ylläpitää buddhalaisia arvoja ja buddhalaisuuden harjoitusta sekä toimii maailmankatsomusten välisen yhteistyön ja suvaitsevaisuuden hyväksi. Buddhalaisuus on monimuotoinen uskonto ja elämänkatsomus. Suomessa on noin 40 erilaista ryhmittymää, harjoittajien lukumäärää lienee yli 10 000. Suomen Buddhalaiseen Unioniin kuuluu 13 jäsenyhteisöä, joista suurimmat ovat thaimaalaisten ja vietnamilaisten buddhalaiset yhdyskunnat.

Krishna-liike ISKCON Suomessa
Helsingissä, Malmilla, toimiva Krishna-liikkeen temppeli tarjoaa olosuhteet bhaktin eli antaumuksellisen palvelun harjoittamiselle. Päivittäiseen ohjelmaan kuuluu monia käytännön palveluksia, luennointia ja mantra-meditaatiota, kulminoituen viikoittaiseen sunnuntaijuhlaan. Temppelissä pidetään ajoittain myös koululaisvierailuja, seminaareja ja elämänvaiheiden muutoksiin liittyviä seremonioita.

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko 
Kirkolla on seurakuntia 30 eri puolilla Suomea Helsingistä Rovaniemelle. Mormonismi ei ole vain uskonto, se on elämäntapa. MAP-kirkon jäseniä kehotetaan palvelemaan lähimmäisiään käytännön rakkauden teoin.

Suomen ortodoksinen kirkko
Suomen ortodoksinen kirkko on Suomen toiseksi suurin uskonnollinen yhteisö, johon kuuluu noin 60 000 ihmistä eli 1,1 prosenttia suomalaisista. Ortodoksin tulisi pyrkiä toteuttamaan kristillistä vakaumustaan kaikissa arkisissa toimissaan. Suomeen ortodoksisuus on saapunut idästä.

USKOT-foorumi koordinoi Uskontojen kylän.

Uskontojen kylä Facebookissa

 

 

 

2021-05-06T09:42:57+03:00