/, Uutiset/Uskontojen rauhankävelyillä keskitytään tänä vuonna ilmastotekoihin

Uskontojen rauhankävelyillä keskitytään tänä vuonna ilmastotekoihin

USKOT-foorumi kutsuu jälleen kaikki kävelemään rauhan puolesta, tällä kertaa YK:n rauhanviikolla 23.9.2021 klo 17! Tänä vuonna kävelemme Helsingin lisäksi myös Turussa ja Oulussa USKOT-foorumin 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Uskontojen yhteinen rauhankävely on merkki ystävyydestä ja halusta edistää rauhaa ja turvallisuutta Suomessa, Euroopassa ja maailmassa. Erilaiset uskonnolliset yhteisöt voivat elää sovinnossa rinnakkain ja luoda turvallisuutta yhteiskuntaamme.

Kävelyn teemana on tänä vuonna ilmastoteot – ympäristön ja luonnon kunnioittaminen on kaikkia uskontoja yhdistävä tekijä, ja ilmastonmuutoksen torjuminen on kaikkien yhteinen asia. Rauhankävely on osa Nuorten rauhanviikon ohjelmaa.

Pysähtymispisteissä kuullaan puheenvuoroja uskontojen roolista ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä.

Helsingin reitti ja puhujat: 

Lähtö Helsingin juutalaisen seurakunnan synagogalta (Malminkatu 26), pysähdys Islamilaisen Yhdyskunnan moskeijalla (Lönnrotinkatu 22), päätös Tuomiokirkkoseurakunnan Vanhan kirkon portaille (Lönnrotinkatu 6). Pysähtymispisteissä kuullaan puheenvuoroja uskontojen roolista ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä.

Puhujat:
– piispa Kaisamari Hintikka, USKOT-foorumin varapuheenjohtaja
– Suldaan Said Ahmed, kansanedustaja
– Camilla Ojala, Suomen YK-Nuorten Nuoret ja rauha -koordinaattori & Karoliina Vaakanainen, Suomen YK-Nuorten Agenda 2030 -koordinaattori

Turun reitti ja puhujat:

Rauhankävely alkaa Puolalanpuistosta klo 17. Sieltä reitti kulkee Turun ortodoksisen kirkon, Turun juutalaisen seurakunnan synagogan ja Turun Islamilaisen Yhdyskunnan moskeijan kautta Turun tuomiokirkolle. Pysähdyspaikoille jätetään USKOT-foorumin laatima rauhantervehdys.

Turun tuomiokirkolla puhuvat muun muassa piispa emeritus, USKOT-foorumin edellinen puheenjohtaja, Kaarlo Kalliala, sekä muun muassa Turun ortodoksisen seurakunnan, Turun Islamilaisen Yhdyskunnan, Suomen bahá’í-yhteisön ja Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon ja muiden uskontoyhteisöjen edustajat, apulaispormestari Ville Valkonen sekä Turun kaupunginvaltuuston ryhmien edustajat.

Oulun reitti ja puhujat:

Oulun kävely alkaa kauppatorin Toripolliisi-patsaalta ja päättyy Rotuaarille.

Puhujat:
– kirkkoherra Niilo Pesonen, Oulun ev.lut. seurakuntien yhteisen kirkko neuvoston puheenjohtaja, Suomen ev.lut. kirkko
– kirkkoherra Marko Patronen, Oulun ortodoksinen seurakunta, Suomen ortodoksinen kirkko
– kirkkoherra Donbosco Thomas, Nasaretin pyhän perheen seurakunta (Oulu), Katolinen kirkko Suomessa,
– imaami Abdul Mannan, Pohjois-Suomen islamilainen yhdyskunta,
– asiantuntija Shahnaz Mikkonen, monikulttuurisuuden asiantutija Oulun Bahá’í-yhteisöstä

Kaikki uskontojen ja katsomusten edustajat sekä uskonnottomat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Tapahtumat Facebookissa:

Uskontojen rauhankävely Helsingissä
Uskontojen rauhankävely Turussa
Uskontojen rauhankävely Oulussa

 

2021-09-23T10:32:31+03:00