//Suomen Hindufoorumi USKOT-foorumin tarkkailijajäseneksi

Suomen Hindufoorumi USKOT-foorumin tarkkailijajäseneksi

Uskontojen yhteistyöjärjestö USKOT-foorumin mandaatti laajenee entisestään – Suomen Hindufoorumi on hakenut Foorumin tarkkailijajäsenyyttä. Foorumin hallitus päätti esittää 28.4.2022 järjestettävälle vuosikokoukselle hakemuksen hyväksymistä.

Suomen Hindufoorumi ry on vuonna 2019 perustettu poliittisesti sitoutumaton suomalaisten hindulaisten yhteisöjen valtakunnallinen keskusjärjestö. Suomen Hindufoorumiin kuuluvat Krishna-liike ISKCON Suomessa, Sri Caitanya Sangha sekä Pujari association of Finland ry. Hindufoorumi edistää hindulaisen kulttuurin tuntemusta Suomessa. Sen tavoitteena on toimia hindulaisten yhteisöjen yhteisenä keskustelufoorumina ja ajatushautomona. Hindufoorumin puheenjohtajana toimii Keshava Madhava Dasa eli Kenneth Kairenius.

USKOT-foorumi ja Suomen Hindufoorumi jakavat samanlaisia arvoja rauhasta, uskonnonvapaudesta ja yhteisymmärryksestä. Suomen Hindufoorumin jäsenyhteisöjen edustajat ovat olleet yhteistyössä USKOT-foorumin kanssa jo monen vuoden ajan sidosryhmänä paneelikeskustelujen, tapahtumien, ja kampanjoiden muodossa. Seuraava luonnollinen askel on edistää yhteisiä päämääriä tarkkailijajäsenyyden kautta.

”Suomen Hindufoorumi on todella otettu siitä, että USKOT-foorumi avaa oviaan uusille yhteisöille. Tämä luo ennennäkemättömiä mahdollisuuksia edistää yhdessä yhteiskuntarauhaa ja dialogisuutta yhteiskunnassa. Uskonnot ovat todella tärkeässä asemassa hyvinvoinnin edistämisessä. Mitä isompi joukko meitä on työskentelemässä yhteisten tavoitteiden eteen, sitä paremmin saamme vaikutusta aikaan. USKOT-foorumi on todellinen esimerkki ystävyydestä ja yhteistyöstä”, toteaa Hindufoorumin hallituksen jäsen ja yhteyshenkilö Gurmann Saini.

USKOT-foorumin hallitus esittää vuosikokoukselle myös nykyisten tarkkailijajäsenten Suomen Buddhalaisen Unionin ja Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon hyväksymistä varsinaisiksi jäseniksi. USKOT-foorumin perustajajäsenyhteisöt edustavat juutalaisuutta, kristinuskoa ja islamia. Siten Foorumi edustaa nyt kaikkiaan kuutta uskontoperinnettä.

”Laajemmalla uskontojen edustuksellisuudella edistämme asiallista yhteiskunnallista uskontokeskustelua ja uskontolukutaitoa. Riittävä uskontolukutaito edellyttää, että meillä on perustiedot useasta uskontoperinteestä. Uskontolukutaidolla osaamme asettaa uskontoihin liittyvät asiat oikeisiin yhteyksiinsä ja mittasuhteisiinsa. Uskontojen ja katsomusten yhdenvertaisuus edellyttää moninaisuuden hyväksymistä”, kommentoi USKOT-foorumin toiminnanjohtaja Katri Kuusikallio.

USKOT-foorumin varsinaiseksi jäseneksi hyväksymisen edellytys on yhdistyksen sääntöjen mukaan vähintään kaksi vuotta kestänyt tarkkailijajäsenyys. Tarkkailijajäsenet osallistuvat USKOT-foorumin hallituksen kokouksiin ja toimintaan ja voivat kahden vuoden kuluttua hakea varsinaisiksi jäseniksi.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Suomen Hindufoorumin edustajat Gurmann Saini, Tapio Paljakka ja Keshava Madhava Dasa eli Kenneth Kairenius sekä USKOT-foorumin puheenjohtaja Pia Jardi ja USKOT-foorumin toiminnanjohtaja Katri Kuusikallio.

2022-03-28T08:12:34+03:00