//USKOT-foorumi edustaa nyt kuutta uskontoa: Suomen Hindufoorumi tarkkailijajäseneksi

USKOT-foorumi edustaa nyt kuutta uskontoa: Suomen Hindufoorumi tarkkailijajäseneksi

Uskontojen yhteistyöjärjestö USKOT-foorumi edustaa nyt kuutta uskontoa: Suomen Hindufoorumi hyväksyttiin Foorumin tarkkailijajäseneksi vuosikokouksessa 28.4.2022.

Suomen Hindufoorumi ry on vuonna 2019 perustettu poliittisesti sitoutumaton suomalaisten hindulaisten yhteisöjen valtakunnallinen keskusjärjestö. Suomen Hindufoorumiin kuuluvat Krishna-liike ISKCON Suomessa, Sri Caitanya Sangha sekä Pujari association of Finland ry. Hindufoorumi edistää hindulaisen kulttuurin tuntemusta Suomessa. Sen tavoitteena on toimia hindulaisten yhteisöjen yhteisenä keskustelufoorumina ja ajatushautomona. Hindufoorumin edustajaksi USKOT-foorumin hallitukseen valittiin Gurmann Saini ja varajäseneksi Kenneth Kairenius.

”Tarkkailijajäsenyys USKOT-foorumissa luo ennennäkemättömiä mahdollisuuksia edistää yhdessä yhteiskuntarauhaa ja dialogisuutta yhteiskunnassa. Uskonnot ovat todella tärkeässä asemassa hyvinvoinnin edistämisessä. Mitä isompi joukko meitä on työskentelemässä yhteisten tavoitteiden eteen, sitä paremmin saamme vaikutusta aikaan”, toteaa Gurmann Saini.

Vuosikokous päätti hyväksyä myös kaksi vuotta tarkkailijajäseninä toimineet Suomen Buddhalaisen Unionin ja Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon varsinaisiksi jäseniksi. USKOT-foorumin perustajajäsenyhteisöt edustavat juutalaisuutta, kristinuskoa ja islamia.

Suomen Buddhalaisen Unionin (SBU) puheenjohtaja Irma Rinne on samaa mieltä Sainin kanssa: ”Tarkkailijajäsenyys on osoittanut, että USKOT-foorumin toimintaan osallistuminen edistää myös SBU:n tavoitteita uskontojen välisestä yhteistyöstä. Toimintaan osallistumalla myös buddhalaiset saavat äänensä paremmin kuuluviin. Yhdessä toimien voimme tehdä tunnetuksi niitä myönteisiä arvoja, joita eri uskonnoilla on. Vasta kun tunnemme toisiamme voimme etsiä ratkaisuja mahdollisissa ongelmatilanteissa.”

USKOT-foorumin toiminnanjohtaja Katri Kuusikallion mukaan USKOT-foorumin laajentuminen tuo etuja ja yhteyksiä uskonnollisen kentän lisäksi koko yhteiskunnalle: ”Olemme onnistuneet toimimaan alustana, jossa uskontojen eroavaisuudet saavat näkyä ja kuulua, ja suuri motivaatio yhteistyöhön inspiroi aktiiviseen toimintaan. Maailmantilanteen murroksessa uskontolukutaitoa tarvitaan yhä enemmän. Uskontojen yhteisiä teemoja ovat muun muassa yhdenvertaisuus, kototuminen, turvallisuus, katsomusaineiden opetus, ilmastonmuutos, heikoimmista huolehtiminen sekä rauhan rakentaminen meillä ja kansainvälisesti.”

USKOT-foorumin varsinaiseksi jäseneksi hyväksymisen edellytys on yhdistyksen sääntöjen mukaan vähintään kaksi vuotta kestänyt tarkkailijajäsenyys. Tarkkailijajäsenet osallistuvat USKOT-foorumin hallituksen kokouksiin ja toimintaan ja voivat kahden vuoden kuluttua hakea varsinaisiksi jäseniksi.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Suomen Hindufoorumin edustaja Tapio Paljakka, USKOT-foorumin toiminnanjohtaja Katri Kuusikallio, USKOT-foorumin puheenjohtaja Pia Jardi sekä Hindufoorumin edustajat Keshava Madhava Dasa eli Kenneth Kairenius ja Gurmann Saini. 

 

2022-04-29T07:43:38+03:00