/, Uutiset/Vihasta rauhaan – eri uskontojen edustajat dialogissa Oulun Kirkkopäivillä

Vihasta rauhaan – eri uskontojen edustajat dialogissa Oulun Kirkkopäivillä

Paneeli: Vihasta rauhaan – eri uskontojen edustajat dialogissa
Kirkkopäivät ja lähetysjuhlat Oulussa, perjantai 20.5. klo 15:00-16:00
Oulun teatteri Pikisali, Kaarlenväylä 2, 90015 Oulu. Maksullinen – Linkki lipunmyyntiin.

Ovatko eri tavoin uskovat arvoltaan yhdenvertaisia? Omasta identiteetistä ja uskosta voi pitää kiinni ja samalla ymmärtää, että toisen usko on hänelle yhtä tärkeä. Vihapuheen sijaan uskonnoista tulisi puhua oikean tiedon varassa. Disinformaatiolle ja vihalle ei tule antaa sijaa. Miten toimit havaitessasi vihan ilmaisuja tai joutuessasi vihan kohteeksi?

Tässä paneelikeskustelussa eri uskontoja edustavat pohtivat islamofobian, antisemitismin ja kristittyjen vainon teemoja. Miten nämä ilmiöt näkyvät maailmalla ja miten Suomessa?

Paneelin juontaa USKOT-foorumin toiminnanjohtaja Katri Kuusikallio. Keskustelijoina ovat Yaron Nadbornik (Suomen Juutalaisten Seurakuntien Keskusneuvoston puheenjohtaja), Miika Auvinen (Open Doors -järjestön toiminnanjohtaja) ja Linda Hyökki (pääsihteeri, European Forum of Muslim Women, väitöskirjatutkija, Ibn Haldun University). Linda Hyökki osallistuu etäyhteyden avulla.

Paneelikeskustelussa puhujat ovat eri uskontojen edustajia ja siten tietävät oman uskontonsa näkökulman hyvin. Kirkon keskustelujen heikkous on usein se, että kirkko puhuu eri tavoin uskovien puolesta eikä tapahdu kohtaamista eri uskontojen edustajien kesken.

Uskontodialogi on osa tulevaisuutta ja toimintaympäristön muutosta. Lisääntyneen vihapuheen mekanismien ymmärtäminen auttaa vaikuttamaan siihen. Dialogin kautta saadaan näkemystä ja välineitä keskusteluihin. On tärkeää puhua suoraan ja avoimesti vihasta ja tutkia sitä, mitä se on tässä ajassa.

Ohjelma on suunnattu kaikille yhteiskunnan muutoksesta ja kirkon toimintaympäristön muutoksesta kiinnostuneille. Kaikille, jotka ovat kiinnostuneita toimivasta vuorovaikutuksesta toisin ajattelevien ihmisten kanssa ja lähetyksen ja uskontodialogin suhteesta, myös heille, joita uskonnonvapauteen liittyvät kysymykset ja globaalit asiat kiinnostavat.

Järjestäjät: USKOT-foorumi ja Kirkkohallitus

 

2022-04-27T09:11:00+03:00