/, Uutiset/Rauhankävelyt viidellä paikkakunnalla YK:n päivänä 24.10.2022: Kohtuullisuutta! Uskonnot kestävää tulevaisuutta rakentamassa

Rauhankävelyt viidellä paikkakunnalla YK:n päivänä 24.10.2022: Kohtuullisuutta! Uskonnot kestävää tulevaisuutta rakentamassa

Tervetuloa uskontojen rauhankävelylle YK:n päivänä 24.10.2022! Vuosittaisesta kävelystä on tullut jo perinne, ja tänä vuonna kävelemme samaan aikaan Helsingissä, Turussa, Oulussa, Tampereella ja Jyväskylässä.

Uskontojen yhteinen rauhankävely on merkki ystävyydestä ja halusta edistää rauhaa Suomessa ja maailmassa sotien ja polarisaation keskellä. Erilaiset uskonnolliset yhteisöt voivat elää sovinnossa rinnakkain ja luoda turvallisuutta yhteiskuntaamme. Kävelyn teemana on tänä vuonna kestävän tulevaisuuden rakentaminen – uskonnoissa vaalitaan kohtuullisuutta suhteessa ympäristöömme ja lähimmäisiimme.

Teema liittyy YK:n tavoiteohjelmaan Agenda 2030, joka pyrkii saavuttamaan YK:n kestävän tulevaisuuden tavoitteet. Sen pyrkimyksenä on poistaa äärimmäinen köyhyys maailmasta ja turvata hyvinvointi ympäristölle kestävällä tavalla. Vaalimalla kohtuullisuutta edistämme rauhan säilymistä.

Osallistujat voivat halutessaan ottaa mukaan ledikynttilän kävelylle. Kaikki uskontojen ja katsomusten edustajat sekä uskonnottomat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Kaupunkikohtaiset tiedot:

Rauhankävely Helsingissä (Ajankohtaiset päivitykset Facebook-tapahtumassa).

Lähtö klo 17 Kansalaistorilta, jossa kuullaan eri uskontojen pyhien tekstien ajatuksia kohtuullisuudesta. Kävelemme Aleksanterinkadun kautta Senaatintorille, jossa kuullaan puheenvuoroja uskontojen roolista kestävän tulevaisuuden rakentamisessa.

Puhujat: Helsingin kaupungin apulaispormestari Nasima Razmyar, piispa Sergei, piispa Kaisamari Hintikka, Nuoret Muslimit Helsinki ry (NUMU):n hallituksen jäsen Mariam Rafle ja Suomen YK-nuorten nuoret ja rauha -koordinaattori Sini Al-Fraidawi.

Kävely järjestetään yhdessä Fokus ry:n, Nuoret Muslimit Helsinki ry (NUMU):n, Suomen Hindufoorumin, Suomen Ekumeenisen Neuvoston, Kirkkohallituksen ja Suomen YK-liiton kanssa. Kävely on myös osa Ekumeenisen vastuuviikon ohjelmaa.

Rauhankävely Turussa (Ajankohtaiset päivitykset Facebook-tapahtumassa):

Lähtö klo 17 Puolalanpuistosta. Kävelemme ortodoksikirkon, synagogan, ja moskeijan kautta tuomiokirkolle. Eri pysähdyspaikoilla kuullaan uskontojen kohtuullisuuteen liittyviä tekstejä. Puhujat: mm. pormestari Minna Arve ja piispa Mari Leppänen.

Rauhankävely Oulussa (Ajankohtaiset päivitykset Facebook-tapahtumassa):

Lähtö klo 17 Toripolliisi-patsaalta (Torikatu 6) kävelykatua pitkin kauppakeskus Valkeaan (Isokatu 25). Puhujat: mm. piispa Jukka Keskitalo, metropolitta Elia sekä imaami Abdul Mannan.

Rauhankävely Tampereella (Ajankohtaiset päivitykset Facebook-tapahtumassa):

Lähtö klo 18.30 Parkanonkatu 29 edustan kääntöpaikalla, jossa kuullaan lyhyesti eri uskontojen edustajien ajatuksia kohtuullisuudesta. Kävelemme Opiskelijankatua ja Insinöörinkatua Ahvenisjärven rannan kautta Hervannan kirkon sisäpihalle, jossa kuullaan puheenvuoroja uskontojen roolista kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Puhujana mm. piispa Matti Repo.

Rauhankävely Jyväskylässä (Ajankohtaiset päivitykset Facebook-tapahtumassa):

Lähtö klo 17 Kompassilta (Kauppakatu 33). Kuljemme vanhan hautausmaan kautta ja päätämme kävelyn Kansalaistoiminnankeskus Mataraan (Matarankatu 6 A 1), jossa iltateetarjoilu sisätiloissa. Puhujana mm. kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

 

 

2022-10-03T09:14:37+03:00