/, Uskonnonopetusjaosto, Uutiset/Educa-messujen paneelin poliitikot lupasivat edistää kunnioittavaa keskustelua uskonnonvapaudesta

Educa-messujen paneelin poliitikot lupasivat edistää kunnioittavaa keskustelua uskonnonvapaudesta

USKOT-foorumi järjesti ohjelmaa Educa-messuilla, Helsingissä 27.–28.1.2023. Ohjelma messuilla oli osa Uskonnonvapaus 100 -juhlavuoden toimintaa. Educa on johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma. Tapahtumassa vieraili yhteensä 15 139 kävijää.

USKOT-foorumin uskonnonopetusjaosto oli mukana Suomen ev. lut. kirkon osastolla. Osastolla oli molempina päivinä auki Elävä kirjasto, josta sai lainata eri kirkkojen ja uskontojen edustajia – messukävijät saivat keskustella juutalaisen, muslimin, ortodoksin, katolilaisen tai Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon jäsenen kanssa.

Lauantaina 28.1. järjestimme messuilla yhteistyössä Suomen ev.lut. kirkon ja Fokus ry:n kanssa paneelikeskustelun otsikolla Miten lasten ja nuorten uskonnonvapaus toteutuu Suomessa? Panelistit Eveliina Heinäluoma (sdp), Mikko Kinnunen (kesk), Sari Multala (kok) ja Mika Niikko (ps) olivat yhtä mieltä siitä, että lasten ja nuorten uskonnonvapaus toteutuu lainsäädännön tasolla hyvin, mutta käytännössä katsomuskasvatuksen ja -opetuksen toteutumisessa on voimakkaita alueellisia eroja.

Poliitikot lupasivat edistää jatkossakin kunnioittavaa keskustelua uskonnonvapaudesta. Juontajina olivat Uskonnonopetus.fi-järjestön kouluttaja Raili Keränen-Pantsu ja lukiolainen Kornel Salamon.

Kuvassa ylempänä USKOT-foorumin uskonnonopetusjaoston jäsen Mirja Tapola messusosastolla. Alempi kuva paneelikeskustelusta.

2023-01-31T11:46:44+02:00