//Monikatsomuksellinen hiljainen huone avattiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Monikatsomuksellinen hiljainen huone avattiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Uusi monikatsomuksellinen hiljainen huone avattiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla 24.1.2023. Vastaavia hiljentymisen tiloja on lentokentillä ympäri maailmaa. Samassa tilassa rukoilu ja hiljentyminen mahdollistavat arkisen uskontodialogin.

Hiljaisen huoneen avasivat Helsingin piispa Teemu Laajasalo ja lentoasemajohtaja Ulla Lettijeff Finaviasta. Lentoaseman hiljainen huone syntyi yhteistyössä Vantaan seurakunnan kanssa lentokenttätyön selvityshankkeen tuloksena. Tila on suunniteltu yhteistyössä eri uskontokuntien edustajien kanssa ja kehitetty vastaamaan eri uskontokuntien tarpeita. USKOT-foorumi oli mukana suunnittelutyössä ja Foorumia avajaisissa edusti puheenjohtaja Pia Jardi.

Hiljainen huone on osa lentomatkustajille tarkoitettua uudistunutta Olohuone Majaa lentoaseman portilla 52. Olohuone Maja on kaikille matkustajille avoin tila, jossa voi rentoutua, hiljentyä ja verrytellä ennen lentomatkaa. Tila on auki ympäri vuorokauden. Siellä voivat vierailla matkustajat, joiden lento lähtee non-Schengen-alueelta. Lue lisää aiheesta Finavian sivuilta.

Kuva: Jani Karlsson.

2023-02-22T14:03:09+02:00