/, Uutiset/Uskonto muutosvoimana -puheohjelma Maailma kylässä -festivaalilla 28.5.2023

Uskonto muutosvoimana -puheohjelma Maailma kylässä -festivaalilla 28.5.2023

Uskonto muutosvoimana su 28.5.2023 @ 11.35-11.55
Puhelava, Maailma kylässä -festivaali, Suvilahti, Helsinki – Vapaa pääsy!

Suomen uskonnonvapauslaki täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Uskonnoilla on valtava muutosvoima maailmassa kriisien värittämässä ajassamme. Miten valjastamme niiden resurssit käyttöön Suomessakin, jossa uskonto nähdään edelleen vain yksityisasiana?

Ohjelmassa muslimi, aktivisti ja taiteilija Nahla Hewidy sekä hindu ja muusikko Timo Ilves keskustelevat uskonnoistaan ja uskontolukutaidosta. Uskontokenttämme moninaisuuden ja potentiaalin ymmärtämiseksi tarvitaan parempaa uskontolukutaitoa. Sen avulla osaamme tunnistaa uskontojen myönteisen muutosvoiman turvallisen ja kestävän maailman rakentamisessa.

Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla tai verkkosivujen Online-ohjelmassa. Lue lisää. 

Nahla Hewidy on muslimi, aktivisti ja taiteilija. Hän on aktiivinen uskontojen yhteistyössä ja muslimien nuorisojärjestötoiminnassa. Hewidy opiskelee kulttuurituotantoa ja on töissä Kulttuurinen moninaisuus ja kirjastot -projektissa Helsingin kaupunginkirjastolla. Vapaa-ajallaan ja työssään hän nostaa esiin yhdenvertaisuuden kysymyksiä sekä pohtii identiteettiä.

Timo Ilves eli Gopinath das on hindulaisuuteen kuuluvan Krishna-liikkeen aktiivinen jäsen. Hän on liikkeen siirtymäriittien vastuuhenkilö sekä musiikkivastaava. Koulutukseltaan Ilves on ammattimuusikko ja tietojenkäsittelytieteen kandi. Hän on myös opiskellut Veeda-kirjoja ja intialaista uskonnollista kulttuuria Intiassa.

 

2023-06-06T11:57:11+03:00