/, Uutiset/Uskontojen kohtaamista, keskusteluja ja musiikkia – Uskontojen kylä ilahdutti Maailma kylässä -festivaalilla

Uskontojen kohtaamista, keskusteluja ja musiikkia – Uskontojen kylä ilahdutti Maailma kylässä -festivaalilla

Maailma kylässä -festivaali järjestettiin 27.–28.5.2023 Helsingin Suvilahdessa. Festivaali keräsi kokonaisuudessaan 49 000 kävijää viikonlopun aikana. Mukana oli jälleen monelta festivaalivuodelta tuttu uskontojen yhteinen tila: Uskontojen kylä.

Uskontojen kylä on rauhan rakentamisen paikka, jossa eri uskonnot ja katsomukset kohtaavat kunnioittavasti. Vapaus uskoa tai olla uskomatta on ihmisoikeus ja rauhan edellytys. USKOT-foorumi ja muut järjestäjät kutsuivat ihmisiä Uskontojen kylään juhlimaan 100-vuotiasta uskonnonvapautta ja tapaamaan ihmisiä eri uskonnoista. Mukana kylän järjestelyissä USKOT-foorumin kanssa olivat Kirkko Helsingissä: Helsingin evankelis-luterilaiset seurakunnat, Helsingin juutalainen seurakunta, Krishna-liike ISKCON Suomessa, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko, Suomen bahá’í-yhteisö, Suomen Buddhalainen Unioni SBU ja Suomen Ekumeeninen Neuvosto.

Viikonlopun aikana Uskontojen kylä täyttyi mielenkiintoisista keskusteluista ja esityksistä. Uskontojen kylässä nähtiin upeita thai-tanssiesityksiä ja kuultiin musiikkia aina kletzmer-bändistä lasten arabiankieliseen kuoroon. Puuhapöydän ääressä sai hiljentyä mandalan värittämisen äärelle ja TV-ruudulla pyöri esittelyjä järjestäjätahoista sekä vuoden 2021 virtuaalifestivaalille valmistetut ohjelmat Uskontojen näkökulmia tulevaisuuteen ja Uskontojen kylä: Uskonnot ja luonto.

Interaktiivisena ohjelmana teltassa kerättiin Toivon puu -seinälle vastauksia kysymykseen ”Miten edistän rauhaa?” Vastaukset osoittivat, kuinka tärkeää erilaisten uskontojen ja katsomusten kohtaaminen on – uskontojen yhteistyön avulla ymmärrämme toisiamme paremmin ja edistämme yhteiskuntarauhaa.

 

2023-06-06T11:53:17+03:00