/, Uutiset/Työpajat Helsingin kaupunginkirjastoissa: Uskontolukutaito – Avaimia yhteisymmärrykseen

Työpajat Helsingin kaupunginkirjastoissa: Uskontolukutaito – Avaimia yhteisymmärrykseen


Haluatko syventää ymmärrystäsi eri uskontojen vaikutuksesta yhteiskuntaan ja ihmisiin? Kaipaatko työkaluja uskontojen moninaisuuden hahmottamiseen ja eri uskontoihin kuuluvien kohtaamiseen?

USKOT-foorumin ja Helsingin kaupunginkirjaston Kulttuurinen moninaisuus ja kirjastot -hankkeen ”Uskontolukutaito – Avaimia yhteisymmärrykseen” -työpajassa pääset edistämään uskontolukutaitoasi keskustelevalla otteella! Uskontolukutaito on kyky ymmärtää erilaisia uskontoja ja nähdä niiden pintaa syvemmälle. Edellytyksenä on taito kohdata toisemme kunnioittavasti ja avoimesti.

Työpajan aikana perehdytään uskontolukutaidon käsitteeseen, uskontojen väliseen vuoropuheluun sekä uskonnollisen moninaisuuden mahdollisuuksiin. Kouluttajana toimivat uskontodialogin asiantuntija ja hindu Gurmann Saini (USKOT-foorumi) sekä antirasismin ja moninaisuustyön asiantuntija, Kulttuurinen moninaisuus ja kirjastot -hankkeen projektikoordinaattori ja muslimi Nahla Hewidy (Helsingin kaupunginkirjasto). Työpaja on avoin ja maksuton kaikille aiheesta kiinnostuneille kirjaston kävijöille.

Koulutus järjestetään Helsingin kaupunginkirjaston läntisen alueen kirjastoissa:
– Pasilan kirjasto ke 20.9.2023 klo 18–20 – Linkki Facebook-tapahtumaan
– Kannelmäki to 5.10.2023 klo 18–20 – Linkki Facebook-tapahtumaan
– Pitäjänmäki ke 18.10.2023 klo 18–20 – Linkki Facebook-tapahtumaan

 

2023-08-08T11:30:43+03:00