/, Uutiset/Uskontojen ihmiset kävelivät YK:n päivänä rauhan ja vieraanvaraisuuden nimissä viidessä kaupungissa

Uskontojen ihmiset kävelivät YK:n päivänä rauhan ja vieraanvaraisuuden nimissä viidessä kaupungissa

Kuvassa USKOT-banderolli ja rauhankävelyn osallistujia Turussa.

Kuva Turun rauhankävelyltä. Kuvan on ottanut Timo Jakonen.

Uskonnot yhdessä rauhan ja vieraanvaraisuuden puolesta! Uskontojen rauhankävelyt järjestettiin YK:n päivänä 24.10.2023 viidessä kaupungissa: Turussa, Oulussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Joensuussa. Helsingissä kävelyn sijasta järjestettiin moniuskontoinen rauhankonsertti.

Ihmiset eri uskonnoista liittyvät yhteen vuosittaisilla YK:n päivän rauhankävelyillä osoittaakseen, että moninaisuus on voimavara, jonka avulla voimme rakentaa yhdessä parempaa maailmaa. Tämän vuoden rauhankävelyjen teemana oli vieraanvaraisuus, joka on olennainen osa uskontoja. Vieraanvaraisuuden teemaa nostettiin esiin puheissa ja lauluissa. Joillain paikkakunnista myös syötiin ja kahviteltiin yhdessä.

Maailmassa on tällä hetkellä kymmeniä miljoonia pakolaisia, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa taakseen ja hakemaan turvaa uudesta paikasta erilaisten kriisien takia. Uskonnot tukevat kriiseissä selviämistä ja niistä toipumista eli resilienssiä. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR julkaisi vuonna 2013 asiakirjan “Welcoming the Stranger: Affirmations for Faith Leaders”, joka kokoaa eri uskontojen pohjalta vieraanvaraisen tavan ottaa vastaan suojelua tarvitsevia uusia tulijoita.

”Kultainen sääntö on yhteinen nimittäjä monissa maailmanuskonnoissa: tee toisille niin kuin toivoisit itsellesi tehtävän. Uskonnollisissa yhteisöissä halutaan vaalia vieraanvaraisuutta toisiamme kohtaan ja välttää vastakkainasettelua. Uskontojen yhteinen rauhankävely on merkki uskontojen välisestä ystävyydestä ja halusta edistää rauhaa Suomessa ja maailmassa sotien ja polarisaation keskellä”, kuvailee USKOT-foorumin toiminnanjohtaja Katri Kuusikallio.

2023-10-31T15:17:06+02:00