/, Vuosikertomukset/USKOT-foorumin vuosikertomus 2023: uskonnonvapauden juhlavuosi

USKOT-foorumin vuosikertomus 2023: uskonnonvapauden juhlavuosi

Uskonnonvapautta 100 vuotta – sitä olemme juhlineet pitkin vuotta useissa yhteyksissä. Oikeus harjoittaa uskontoaan ja elää sen mukaisesti sekä kaikkien uskontojen tasavertaisten oikeuksien puolustaminen ovat demokraattisen yhteiskunnan kulmakiviä. Uskonnonvapauden juhlavuosi on yhä vahvistanut kumppanuuksiamme – onhan saavutus uskontotoimijoille yhteinen ilonaihe.

Rauhan puolesta käveltiin tänä vuonna samanaikaisesti viidessä kaupungissa ympäri Suomen. Rahankävelyiden teemana oli vieraanvaraisuus, joka on olennainen osa uskontoja. Lauluja rauhasta -konsertti Helsingissä keräsi Diakonissalaitoksen kirkon täyteen väkeä kuulemaan moniuskontoista esiintyjäkaartia ja puheita rauhasta.

Uskontolukutaito-opas on ollut pohjana uskontolukutaitokoulutuksille partiossa ja kirjastohankkeessa sekä Suomi Areena -paneelissa Saako uskonto näkyä työpaikoilla. Uskontolukutaitoa tarvitaan yhdenvertaisuussuunnittelussa, työpaikoille, maanpuolustuksessa ja toimittajien työssä sekä viranomaistyössä.

Suomi on uskonnonvapausasioissa kansainvälisesti edelläkävijöitä. USKOT-foorumi vahvistaa pohjoismaista uskontodialogitoimijoiden yhteistyötä luomalla alan toimijoiden yhteistyöverkoston. Toimintaan on tullut myös yhä enemmän nuoria. Olemme mitä ilmeisimmin onnistuneet tehtävässämme uskontojen yhteisenä keskustelu- ja toiminta-alustana sekä äänenä julkisessa keskustelussa.

Yhdessä saamme aikaan asiallista ja luontevaa suhtautumista uskontoihin. Luomme toivoa, rauhaa ja luottamusta – ei vain keskuuteemme, vaan koko yhteiskuntaan ja maailmanlaajuisesti.

Lue vuosikertomus (pdf)

Aiemmat vuosikertomukset

Vuosikertomus 2022

Vuosikertomus 2021

Vuosikertomus 2020

Vuosikertomus 2019

Vuosikertomus 2018

Vuosikertomus 2016

Vuosikertomus 2015

2024-02-01T09:48:15+02:00