/, Uutiset/Uskontolukutaito-opas englanniksi

Uskontolukutaito-opas englanniksi

Kuva englanninkielisen uskontolukutaito-oppaan kannesta.

Mitä uskontolukutaito on? Miksi uskontolukutaitoa tarvitaan yhä monimuotoisemmassa yhteiskunnassamme?

Uskontolukutaito – Opas arjen kohtaamisiin tarjoaa ohjeita eri uskontokuntiin kuuluvien kohtaamisiin sekä perustietoja seitsemästä Suomessa toimivasta uskonnosta: bahá’í-usko, buddhalaisuus, islam, juutalaisuus, hindulaisuuteen kuuluva Krishna-liike, kristinusko ja Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko.

Opasta voi hyödyntää niin työpaikoilla, virastoissa, yrityksissä kuin yksityiskäytössäkin.

Lataa englanninkielinen opas klikkaamalla täältä.

Oppaan tekijät:

Pia Jardi on muun muassa USKOT-foorumin puheenjohtaja (2021–2023), Suomen Muslimifoorumin pääsihteeri sekä sosiaalialan naisjärjestö Amal ry:n varapuheenjohtaja. Jardi työskentelee sosiaaliohjaajana ja hän on ollut mukana myös puoluepolitiikassa.

Gopinath das eli Timo Ilves on Krishna-liikkeen aktiivinen jäsen. Hän on liikkeen siirtymäriittien vastuuhenkilö sekä musiikkivastaava. Koulutukseltaan hän on ammattimuusikko ja hänellä on LuK-tutkinto tietojenkäsittelytieteestä. Hän on myös Intiassa opiskellut Veeda-kirjoja ja intialaista uskonnollista kulttuuria.

Melody Karvonen on bahá’í-yhteisön aktiivijäsen. Hän on tehnyt pitkän uran monikulttuurisuuden asiantuntijana ja työskennellyt myös mm. rakennuspiirtäjänä, kouluttajana poliisilaitoksessa ja maahanmuuttajien neuvojana.

Irma Rinne on Suomen Buddhalaisen Unionin puheenjohtaja sekä Buddhalaisen Dharmakeskuksen aktiivijäsen. Koulutukseltaan hän on filosofian lisensiaatti ja on toiminut eläköitymiseensä asti Helsingin yliopiston musiikkitieteen oppiaineen amanuenssina.

Mirja Tapola on erityisluokanopettaja ja apulaisrehtori espoolaisessa alakoulussa. Hän on opettanut Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkossa uskontoa sekä lapsille, nuorille että aikuisille. Hän on myös STOry:n työnohjaaja.

Osmo Vartiainen on opetusjohtaja Suomen katolisessa kirkossa. Hän tekee katsomus-, kasvatus- ja kulttuurialan yhteistyötä monipuolisesti sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Uskontotyöryhmä Helsingin juutalaisesta seurakunnasta, johon kuului mm. Simon Livson.

USKOT-foorumin henkilökunta: Katri Kuusikallio (toiminnanjohtaja), Miina Noroila (viestintävastaava) ja Anne Heinola (korkeakouluharjoittelija).

 

2024-04-24T14:46:13+03:00