/, Uutiset/Pohjoismainen uskontoyhteistyöselvitys

Pohjoismainen uskontoyhteistyöselvitys

Pohjoismainen uskontoyhteistyö – nykytila ja haasteet 

Uskonnonvapaus on merkittävä osa Suomen ulkopolitiikkaa. Pohjoismaat ovat uskonnonvapausasioissa Pohjoismaisen yhteistyöselvityksen kansiedelläkävijöitä. Kaikissa pohjoismaissa on uskontoyhteistyötä, mutta se on keskenään eri tavoin rakentunutta. USKOT-foorumin kaltainen, järjestäytynyt toimija on aika ainutlaatuinen.

Ulkoministeriö tukee vuosina 2023–2024 USKOT-foorumin hanketta Pohjoismaisen uskontodialogin vahvistaminen. Uskontodialogilla löydetään ratkaisuja uskontojen yhteistyön haasteisiin sekä laajempiin useisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin.

USKOT-foorumi rakentaa yhteispohjoismaisen uskontodialogiin ja turvallisuuteen keskittyvän verkoston. USKOT-foorumin edustusto on vieraillut kaikissa pohjoismaissa, käynyt keskusteluja uskontodialogitoimijoiden, viranomaisten, poliitikkojen ja vähemmistöuskontojen edustajien kanssa ja kerännyt ajantasaista tietoa tätä selvitystä varten. USKOT-foorumin toiminnanjohtaja Katri Kuusikallio on kirjoittanut tekstin yhdessä teologian maisteri Aino Vihosen kanssa.

USKOT-foorumin varapuheenjohtaja Gölten Bedretdin toimii ulkoministeriön hankkeen ohjausryhmässä. Hän osallistui Foorumin matkalle Norjaan.

Voit ladata selvityksen luettavaksi TÄÄLTÄ.

Selvityksen julkaisutilaisuus 10.9. klo 15

OHJELMA

15.00       Tilaisuuden avaus ja alkusanat – Gölten Bedretdin, USKOT-foorumin varapuheenjohtaja

15.10      Pohjoismainen uskontoyhteistyö – nykytila ja haasteet -selvityksen esittely – Katri Kuusikallio  USKOT-foorumin toiminnanjohtaja

Kysymyksiä ja keskustelua. Tilaisuus päättyy klo 15.45.

USKOT-foorumin toiminnanjohtaja Katri Kuusikallio

USKOT-foorumin varapuheenjohtaja Gölten Bedretdin

2024-09-10T15:58:09+03:00