/Bahá’u’lláhin syntymäpäivä

Bahá’u’lláhin syntymäpäiväKaksoispyhät eli Bábin ja Bahá’u’lláhin syntymäpäivät vietetään peräkkäisinä päivinä loka-marraskuussa (‘ilm-qudrat -kuussa).

Bahá’u’lláh syntyi rikkaaseen aatelisperheeseen. Persian johtajat tarjosivat hänelle korkea-arvoista asemaa, mutta Bahá’u’lláh torjui tarjouksen. Hän valitsi sen sijaan Jumalan palvelemisen sekä köyhien ja sairaiden auttamisen.

Bahá’u’lláhin syntymänimi oli Mírzá Ḥusayn ‘Alí ja hän syntyi vuonna 1817 Persian pääkaupungissa Teheranissa. Kun hänestä tuli uskonnollinen johtaja ja hän sai seuraajia, hallitsijat huolestuivat ja karkottivat Bahá’u’lláhin. Elämänsä loppuun asti Bahá’ú’lláh oli Persian ja Ottomaanien vankina. Hänet karkotettiin Persiasta Irakiin, Turkiin ja lopulta Palestiinaan.

Bahá’u’lláh ei kuitenkaan lannistunut vaan jatkoi jumalallisen sanoman levittämistä:

“Korkein olento sanoo: siunattu ja onnellinen on se, joka nousee edistämään maailman kansojen ja sukukuntien parhaita etuja…Kunnia ei kuulu sille, joka rakastaa omaa maatansa, vaan paremminkin sille, joka rakastaa koko maailmaa. Maapallo on vain yksi maa ja ihmiskunta sen kansalaiset.”

2024-03-11T12:41:27+02:00