/Diwali

DiwaliDiwali juhlaa eli valon juhlaa vietetään Herra Ramachandran, Sita Devin ja Herra Lakshmanan paluun kunniaksi Ayodhya-nimiseen kaupunkiin.

Kuningas Dasrathalla oli kuningaskunta kauniissa Ayodhya-nimisessä paikassa. Hänellä oli kolme vaimoa, joista yksi oli Kaikeyi. Kaikeyi oli kerran sodan aikana pelastanut Kuningas Dasarathan elämän, täten hän oli saanut itselleen kaksi siunausta kuninkaalta.

Dasarathalla oli neljä poikaa, joista vanhin oli Herra Ramachandra, joka oli kaikkien suosima henkilö. Herra Ramacandra oli naimisissa Sita Devin kanssa. Juuri ennen Ramacandran kruunajaisia Kaikeyi pyysi nämä kaksi siunausta kuningas Dasarathalta, jotka hän oli saanut kuninkaalta. Hän pyysi, että hänen poikansa Bharata kruunattaisiin kuninkaaksi ja Herra Ramachandra ajettaisiin maanpakoon 14 vuodeksi. Kaikeyin toiveet täytettiin.

Myöhemmin Dasaratha menehtyi sydän särkyneenä. Kun viimeinen maanpakovuosi oli meneillään Sita devi kidnapattiin demonikuninkaan, Ravanan, toimesta. Herra Ramacandra myöhemmin surmasi demonin ja vapautti Sita Devin.

Kun 14 maanpakovuotta oli loppunut ja oli aika palata takaisin Ayodhyaan, niin koko kuningaskunta koristeltiin ghee-lampuilla. Tätä 14:n vuoden maanpaon loppumista ja paluuta Ayodhyaan juhlitaan Diwalina.

2024-02-14T12:24:22+02:00