//Kansainvälinen holokaustin uhrien muistopäivä – 75 vuotta Auschwitzin vapautuksesta

Kansainvälinen holokaustin uhrien muistopäivä – 75 vuotta Auschwitzin vapautuksesta

Kansainvälistä holokaustin uhrien muistopäivää vietetään vuosittain 27. tammikuuta. Natsi-Saksan suorittamassa kansanmurhassa kuoli arviolta kuusi miljoonaa juutalaista sekä miljoonittain muita vähemmistöryhmiä, kuten romaneja ja kehitysvammaisia. YK:n nimittämän muistopäivän tarkoituksena on muistuttaa holokaustin synkkyydestä ja estää vastaavien suurten väkivallantekojen tapahtumista tulevaisuudessa.

Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 75 vuotta Auschwitzin keskitysleirin vapautuksesta. Tämän kunniaksi Jerusalemissa järjestettiin World Holocaust Forum -muistotilaisuus 23.1.2020. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui tilaisuuteen monen muun maan valtionpäämiehen tavoin. Myös USKOT-foorumin puheenjohtaja/Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Yaron Nadbornik oli mukana tilaisuudessa.

USKOT-foorumi muistaa holokaustin uhreja ja tekee pitkäjänteistä työtä vihapuheen ja antisemitismin vastustamiseksi. Holokaustin muistopäivänä 27.1.2020 Turun synagoga joutui ilkivallan kohteeksi. Tämä ja muut ilkivallanteot uskonnollisia yhteisöjä kohtaan osoittavat, että viranomaisten tulee puuttua kasvavaan vihapuheeseen entistä tiukemmin.
2020-02-06T14:10:46+02:00