/, Uutiset/Uskontojen rakentavaa yhteistyötä Maailma kylässä -festivaalin Uskontojen kylässä

Uskontojen rakentavaa yhteistyötä Maailma kylässä -festivaalin Uskontojen kylässä

Koronapandemian aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi Maailma kylässä -festivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa virtuaalisena 29.–30.5.2021. Mukana oli jälleen myös Uskontojen kylä, jossa päästiin sukeltamaan eri uskontojen tapaan tarkastella maailmaa.

Uskontojen kylää aiempina vuosina järjestänyt Kirkko Helsingissä oli kutsuttu Maailma kylässä -festivaalin pääyhteistyökumppaniksi. Tämän vuoksi Kirkko Helsingissä pyysi USKOT-foorumia Uskontojen kylän koordinointivastuuseen. Kylän rakentamisen työstämisprosessi aloitettiin tammikuussa yhdessä kristittyjen, muslimien, juutalaisten, bahá’íden, Myöhempien Aikojen Pyhien, buddhalaisten ja Krishna-liikkeen kanssa. Tarkoituksena oli alusta asti tuottaa jotakin yhteistä, eikä niinkään erillisten uskontojen esittelyä. Aluksi koko tapahtumaa ja Uskontojen kylää suunniteltiin livetapahtumaksi Suvilahteen. Festivaaliosaston valmistelu vaihtui kuitenkin virtuaalisisältöön ja siten myös Uskontojen kylän ohjelma muutettiin virtuaalisella alustalla nähtävään muotoon. Haasteista huolimatta ohjelman tekeminen ja yleisön osallistuminen sujui onnistuneesti. Lopputulokseen oltiin tyytyväisiä, ja prosessi oli yhteisöllinen ja positiivinen kokemus.

Uskontojen kylän näytteilleasettajapisteellä pääsi tutustumaan videoiden kautta uskontojen näkemyksiin festivaalin teemasta, tulevaisuudesta. Seitsemän uskonnon edustajat kertoivat näkemyksensä tulevaisuudesta uskontojen kannalta ja henkilökohtaisen elämänsä näkökulmasta. Luontoon liittyvässä videossa avattiin uskontojen pyhiä tekstejä luontoon ja luonnonsuojeluun liittyen. Kertojat olivat uskontojen edustajia. Taustalla kulki meditatiivisesti luonnon ääniä ja kuvia. Lisäksi katsottavissa oli videoita, joiden kautta oli mahdollista tutustua uskontoperinteiden musiikkiin ja tansseihin.

Ensimmäinen virtuaalinen Maailma kylässä -festivaali sujui kokonaisuudessaan ilman häiriöitä ja iloisessa tunnelmassa. Festivaali keräsi noin 10 000 kävijää verkkoon ja oli kansainvälisempi kuin koskaan – yleisöä oli maailmanlaajuisesti lähes 40 eri maasta. Myös Suomessa tapahtuma kiinnosti laajasti ja yleisöä vieraili eri puolilta maata.

Etkö ehtinyt mukaan virtuaalifestivaalille? Uskontojen kylän ohjelmanumerot ovat edelleen katsottavissa:

1. Uskontojen näkökulmia tulevaisuudesta – eri uskontojen ihmisten ajatuksia tulevaisuudesta ja toivosta 

2. Musiikkia ja tanssia uskontoperinteistä (soittolista)

3. Uskonnot ja luonto – uskontojen näkökulmia luonnonsuojeluun

2021-12-01T13:18:21+02:00