//Bahá’í-uskon juhlat

Bahá’í-uskon juhlat

Bahá’í-uskon kalenteri, joka tunnetaan nimellä badí‘-kalenteri, on alun perin Bábin laatima. Bahá’u’lláh hyväksyi sen käyttöönoton vahvistaen kalenterin alkamisvuodeksi 1844, jolloin Báb ensimmäisen kerran julisti ilmoituksensa.

Bahá’í-kalenterissa on 19 kuukautta, joissa kaikissa on 19 päivää. Sen lisäksi kalenteriin kuuluu 4–5 välipäivää, joita kutsutaan ayyám-i-háksi.

Bahá’í-uskon seuraajilla on vuoden aikana yhdeksän pyhäpäivää, jolloin bahá’ít pyrkivät saamaan työstä ja koulusta vapaata. Nämä pyhäpäivät osuvat gregoriaanisessa ajanlaskussa joka vuosi hieman eri kohtiin. Juhlapyhän lisäksi uskontokalenterissa on näkyvissä juhlan ajankohta bahá’í-kalenterin mukaan.

Lisätietoa bahá’í-kalenterista:

https://www.bahai.fi/bahai-kalenteri

Juhlapäivät koonnut Melody Karvonen

2024-03-14T14:38:04+02:00